Workshop Tussenjaarplan; in 1 avond naar een persoonlijk plan voor de invulling van jouw tussenjaar.

tussenjaar workshop voor jongeren en ouders/opvoedersVoor: Scholieren die overwegen een tussenjaar te nemen na havo, vwo of mbo en voor de invulling hiervan een persoonlijk plan willen maken, met als kader de toekomstige studiekeuze. Goed als je naar het buitenland wilt in je tussenjaar en ook als je in Nederland wilt blijven.
Let op: Je kunt hier alleen aan meedoen samen met 1 en liefst met 2 ouders. Zij krijgen in deze workshop namelijk speciale opdrachten en informatie om ervoor te zorgen dat ze jou hierbij op een goede manier ondersteunen, zonder zich er teveel mee te bemoeien.
Door: Drs. Daniёlle Vogels, onafhankelijk tussenjaar-deskundige, jongerencoach gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding en oprichter van TussenjaarTwijfels.info en het TussenjaarKenniscentrum.
Kosten: € 35,- per gezin (1 scholier samen met 1 of 2 ouders)
De volgende workshops met open inschrijving vinden plaats op:
28 februari 2018 bij Wageningen University. Van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Met inleiding door Hermien Miltenburg, oudervoorlichter van Wageningen University en ambassadeur ouderbetrokkenheid van decanenvereniging NVS-NVL. Klik hier om in te schrijven voor 28 februari in Wageningen .
24 april 2018 bij onderwijsinstituut Boswell Bѐta Laan van Puntenburg 2A Utrecht, vlak naast het centraal station. Van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur. Klik hier om in te schrijven voor 24 april in Utrecht.

Omdat steeds meer scholen Workshop Tussenjaarplan aanvragen, vindt deze niet vaak meer plaats met open inschrijving. Lees hier blog Studiekeuzekind van Wageningen University over Workshop Tussenjaarplan.

Workshop Tussenjaarplan ook op jouw school? Klik hier voor informatie.

Inhoud Workshop Tussenjaarplan:

  • Informatie over mogelijke invullingen en effecten van een tussenjaar, die naar voren komen uit wetenschappelijke onderzoeken.
  • Uitleg over risico’s van een tussenjaar en hoe deze kunnen worden beperkt.
  • Aan de hand van opdrachten gaan leerlingen en ouders aan de slag met hun wensen en twijfels bij een tussenjaar.
  • Uitleg over de invloed van ouders op de effecten en risico’s van een tussenjaar en hoe zij hun kind hierbij kunnen ondersteunen.
  • Aan de hand van opdrachten maken leerlingen de opzet voor een persoonlijk tussenjaarplan, met als kader de toekomstige studiekeuze. Dit kan thuis verder worden uitgewerkt.

Liever persoonlijk en onafhankelijk advies? Klik hier voor het TussenjaarSpreekuur.

Studieloopbaanbegeleider aan Hogeschool Arnhem Nijmegen en voormalig decaan van het Dominicus College in Nijmegen Ruben Piek over Workshop Tussenjaarplan: ‘Een echte doe-workshop waarbij je na het volgen van deze avond een concreet plan hebt waar zowel jijzelf als je ouders achter kunnen staan.’

tussenjaar workshop voor jongeren en ouders/opvoeders plenair

Een scholiere (5 vwo): ‘Ik vond de avond erg nuttig en ben ook tot nieuwe conclusies gekomen over waar mijn twijfels nog liggen, waar ik eerst nooit over na had gedacht, dus dat vond ik erg fijn. Ik vond het dus erg leuk!’

Een moeder: ‘De workshop heeft ons meer opgeleverd dan we vooraf hadden gedacht. Mijn zoon had er nl. helemaal geen zin in en is onder lichte dwang meegegaan. Maar tot mijn grote verrassing gaf hij na afloop aan dat hij het toch zinnig had gevonden en het hem had verrast dat we toch over veel dingen hetzelfde dachten. Ik ben blij dat hij er nu meer over nadenkt hoe hij een eventueel tussenjaar gaat invullen.’

Decaan Kitty van Rooij van het Rijnlands Lyceum:‘Ik denk dat veel ouders en kinderen zeker wat aan de workshop hebben gehad.Top is dat je jouw verhaal lardeert met je eigen ervaringsverhalen. Dat spreekt aan. Ook de vragen, die de deelnemers moesten beantwoorden waren prima. De tijd, die je aan hen gunde om ze voor zichzelf te beantwoorden, was ruim, maar werkte wel. Ook om daarna met elkaar (ouder en kind) in gesprek te gaan over de antwoorden is een heel goed idee.’