TussenjaarTotaalBeurs 8 april 2017 Wageningen University

Op de campus van Wageningen University vindt op 8 april 2017 de eerste editie plaats van de TussenjaarTotaalBeurs. Doel hiervan is vo en mbo-scholieren, ouders/opvoeders en onderwijsprofessionals te informeren over mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en voorbereiding op een opleiding in het hoger onderwijs tijdens een tussenjaar.

De TussenjaarTotaalBeurs wordt georganiseerd door vrijwilligers die zijn betrokken bij het TussenjaarKenniscentrum i.o., dat wordt gesteund door decanenverenigingen VvSL en NVS-NVL.

Inschrijven voor deze beurs is niet meer mogelijk.

Programma:

13.30 – 14.00 u Inloop met koffie/thee. Beursvloer met stands open gehele middag.
14.00 – 14.30 Openingsspeech ‘Mijn kind kan niet kiezen… tips voor ouders’ door Hermien Miltenburg, ambassadeur ouderbetrokkenheid van decanenvereniging NVS-NVL,oudervoorlichter van Wageningen University en lid van het Comité ter oprichting van het TussenjaarKenniscentrum. En Nick Schnitzler: oud-deelnemer van Breekjaar en aanleiding tot deze beurs.
14.45 – 15.30 Workshopronde A: Tussenjaarprogramma’s Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam (1 ) Saxion Hogeschool (2) Start Academy van Hogeschool Arnhem Nijmegen (3 ) Expeditie Noord (van Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en voortgezet onderwijs regio Groningen) (11)
15.45 – 16.30 Workshopronde B: Tussenjaarprogramma’s Breekjaar (locaties in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven) (4 ) Intermijn (Utrecht) (5) en Jonge Helden Academie (Nijmegen) (6). Voorlichting over onderzoek naar effecten van een tussenjaar en invloed van ouders hierop door Daniёlle Vogels, tussenjaar-deskundige, jongerencoach en initiatiefneemster van het TussenjaarKenniscentrum i.o. (7 )
16.45 – 17.30 Workshopronde C: Tussenjaarprogramma’s Vrije Hogeschool (Utrecht) (8) Evangelische Hogeschool Amersfoort (9) en Stichting Muses/Greater Good (tussenjaarprogramma en trainingen voor vrijwilligerswerk in het buitenland) (10 )
17.30 – 18.00 Borrel.

De beursvloer is de hele middag open. Alle organisaties die een workshop verzorgen hebben hier ook een stand. Daarnaast zijn aanwezig:
Boswell-Bèta
EPNuffic (wilweg.nl)
Bureau Buitenland
Volunteer Correct
Better Care Network Netherlands
Fulbright Center
SIW Internationale Vrijwilligersprojecten (o.a. met beurs van Erasmus+ programma van de Europese Unie)
Bonaire Break
Projects Abroad
Activity International
Travel Active